Creemers Osteopathie

Osteopathiepraktijk van David Creemers, osteopaat D.O.-MRO, gevestigd in Eindhoven en Mierlo.

Nieuws / blogs

Een verzameling berichten van en over Creemers Osteopathie.
Klik op onderstaande berichten om het hele artikel te lezen.

30/11/2023

Zorgverzekering en vergoeding 2024

Het afgesloten aanvullende pakket bij de zorgverzekering bepaalt de mate van vergoeding, het vergoedingspercentage en het eventuele daglimiet/limiet per behandeling (in euro’s) dat kan gelden. Zorgwijzer.nl heeft een handig overzicht van alle verzekeringen en pakketten... Lees meer.

 

26/01/2022

Praktijkregels Creemers Osteopathie

Aangepaste praktijkregels n.a.v. versoepelde quarantaineregels van de overheid. Nog even duidelijk op een rijtje: wanneer stellen we onze afspraak uit, wanneer mag je (in principe) wel komen en waar moet je rekening mee houden als je komt? Lees meer.


19/12/2021

Creemers Osteopathie open

Praktijken Creemers Osteopathie OPEN

Nederland gaat vanaf zondag 19 december tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari 2022 in lockdown om de verspreiding van de Omikronvariant van het coronavirus te vertragen. Dat betekent dat alle scholen, horeca, niet-essentiële winkels, doorstoomlocaties en niet-medische contactberoepen moeten sluiten. Van de verplichte sluiting zijn uitgezonderd contactberoepen ten behoeve van zorg volgens de WKKGZ, waar osteopathie onder valt. De praktijken van Creemers Osteopathie mogen dit keer dus gewoon OPEN blijven. Lees meer.


2/11/2021

Gewijzigde praktijkregels: mondkapje verplicht

Gewijzigde praktijkregels Creemers Osteopathie in Eindhoven en Mierlo


Als gevolg van de extra maatregelen van het kabinet om het stijgende aantal besmettingen en ziekenhuisopnames af te remmen, geldt vanaf 6 november voor alle bezoekers aan de praktijk weer een mondkapjesplicht. Daarnaast gelden natuurlijk nog steeds de basis- en bestaande praktijkregels. Lees meer.


26/2/2021

Praktijkregels Creemers Osteopathie in Eindhoven en Mierlo

Om onder de huidige omstandigheden goede en veilige zorg te kunnen bieden, heb ik praktijkregels opgesteld. Deze zijn gebaseerd op de algemene coronaregels van de overheid, de richtlijnen van het RIVM en de Leidraad infectiepreventie COVID-19 van de NVO.

Ik reken erop dat iedereen hier zorgvuldig en verantwoordelijk mee omgaat. Voor je eigen veiligheid, die van andere patiënten, en die van mij. Lees meer.


23/2/2021

Osteopathiepraktijken Eindhoven en Mierlo weer open

Praktijken Creemers Osteopathie weer open

Vanavond werd tijdens de persconferentie aangekondigd dat de contactberoepen weer aan de slag mogen. Vanaf woensdag 3 maart zijn de praktijken van Creemers Osteopathie in Eindhoven en Mierlo dus eindelijk weer geopend!

Dat betekent dat ik de komende dagen contact zal opnemen met alle patiënten waarvan de behandeling de afgelopen periode (sinds 15-12-2020) is uitgesteld, om een nieuwe afspraak in te plannen. Lees meer.


6/2/2021

Sluiting opnieuw verlengd

Lockdown en sluiting osteopathie opnieuw verlengd

Op de laatste persconferentie heeft het kabinet aangekondigd dat de lockdown wordt verlengd tot tenminste 2 maart. Tot mijn grote spijt betekent dit ook dat mijn osteopathiepraktijken in Eindhoven en Mierlo nog langer gesloten moeten blijven.

De – inmiddels bijna 30.000 keer getekende – petitie, herhaaldelijke oproepen aan het ministerie van VWS en zelfs een aangenomen motie in de Tweede Kamer, hebben er helaas niet toe geleid dat osteopathie wordt toegevoegd aan de lijst uitgezonderde contactberoepen. Helaas kan ik dus nog steeds niet behandelen. Lees meer.


12/1/2021

Lockdown verlengd

Lockdown (en sluiting praktijken Eindhoven en Mierlo) verlengd

Het kabinet heeft besloten dat Nederland tot tenminste 9 februari in lockdown blijft. Dat is een zware dobber voor iedereen. We zullen nog langer onze contacten zo veel mogelijk moeten beperken. Helaas geldt dat ook voor de osteopathische zorg; mijn praktijken en Eindhoven en Mierlo moeten (vooralsnog) gesloten blijven.

Toch proberen we als beroepsgroep de overheid te overtuigen osteopathie toe te voegen aan de lijst van medische contactberoepen waarvoor een uitzondering geldt, zodat we zo snel mogelijk ons werk kunnen hervatten. Dank jullie wel voor de overweldigende steun die ik daarin heb ontvangen! Lees meer.


14/12/2020

Lockdown - praktijken Eindhoven en Mierlo wederom gesloten

Volgens de regels van de Rijksoverheid moeten alle contactberoepen per direct hun werk neerleggen. Dit geldt helaas ook voor Osteopathie en daarom zijn de praktijken van Creemers Osteopathie in Eindhoven en Mierlo wederom gesloten. Lees meer.


4/10/2020

Update praktijkregels ivm COVID-1

Update praktijkregels i.v.m. COVID-19

In verband met het toenemende aantal besmettingen en de aanvullende maatregelen van de overheid, gelden ook
extra praktijkregels voor (een bezoek aan) Creemers Osteopathie. Het is alleen bij strikte naleving van deze regels
mogelijk om goede en veilige zorg te (blijven) bieden. En het is ontzettend fijn in de praktijk te merken dat zoveel mensen
hier zorgvuldig en verantwoordelijk mee omgaan! Laten we dat volhouden, zolang het nodig is.

11/05/2020

Aanvullende praktijkregels i.v.m. COVID-19

Op basis van het beleid van de Nederlandse overheid/VWS en de richtlijnen van het RIVM, heeft beroepsvereniging NVO de Leidraad infectiepreventie COVID-19 opgesteld. Deze dient als handvat voor de aanvullende praktijkregels van Creemers Osteopathie. Alleen bij strikte naleving van deze regels is het mogelijk goede en veilige zorg te bieden.
Ik reken er dan ook op dat iedereen hier zorgvuldig en verantwoordelijk mee omgaat. Voor je eigen veiligheid, die van andere patiënten, en die van mij.

06/05/2020

Praktijken EIndhoven en Mierlo weer open

Praktijken Creemers Osteopathie mogen weer open

Door de versoepeling van de coronamaatregelen mogen vanaf 11 mei ook paramedische contactberoepen weer aan de slag.
Ik zal de komende dagen met alle patienten waarvan de afspraak de afgelopen periode is uitgesteld, telefonisch contact opnemen om een nieuwe afspraak in te plannen. Dus tot snel in Eindhoven of Mierlo!

24/04/2020

Nog even geduld

Praktijken Eindhoven en Mierlo nog niet open

De coronamaatregelen in Nederland zijn weer verlengd, ook voor paramedische contactberoepen. En dat betekent dat de praktijken van Creemers Osteopathie in Eindhoven en Mierlo tot nader order, in ieder geval tot 16 mei, gesloten blijven.
Ik tref wel voorbereidingen om - zodra het veilig en verantwoord is - de deuren weer te openen en alle uitgestelde afspraken zo snel mogelijk in te halen!

31/03/2020

Tijdelijke sluiting praktijken Eindhoven en Mierlo verlengd tot en met 28 april

De coronamaatregelen in Nederland zijn verlengd. Dat geldt ook voor paramedische contactberoepen en dat betekent dat de praktijken van Creemers Osteopathie in Eindhoven en Mierlo helaas tenminste tot en met dinsdag 28 april gesloten blijven.

23/03/2020

Praktijken Eindhoven en Mierlo gesloten

In verband met de strengere maatregelen van het kabinet ter bestrijding van het coronavirus (COVID-19), ben ik helaas genoodzaakt mijn praktijken tot nader order (in ieder geval tot 6 april) te sluiten.


15/03/2020

Extra informatie in verband met het coronavirus (COVID-19).

Ik ben gezond, net als mijn gezin. Naast de gewoonlijke hygiënestandaard houd ik me aan de richtlijnen van het RIVM; we schudden geen handen, ik was en ontsmet vóór en na iedere behandeling mijn handen en de praktijkruimtes worden extra schoongemaakt.

Ben jij gezond? Dan kun je gewoon naar de afspraak komen!
Heb je verkoudheidsklachten zoals niezen, keelpijn, loopneus, hoesten of koorts? Zeg de afspraak dan af. We maken een nieuwe afspraak zodra je 24 uur klachtenvrij bent.

05/10/2019

Onlangs kwam ik deze informatieve film tegen op internet.

Het doel volgens de maker is inzichtelijk te maken wat osteopathie in Nederland inhoudt en mogelijke vragen die er zijn omtrent het beroep te beantwoorden.
Daar slaagt hij redelijk goed in; daarom deel ik de YouTube-link hier.

Zorgverzekeraar / pakket 2019 kiezen

Zorgverzekeraar / pakket 2019 kiezen

Het afgesloten aanvullende pakket bij de zorgverzekering bepaalt de mate van vergoeding, het vergoedingspercentage en het eventuele daglimiet/limiet per behandeling (in euro’s) dat kan gelden. Als je verwacht volgend jaar (wederom) osteopathie nodig te hebben, kan dit overzicht misschien helpen bij het vergelijken en kiezen van je zorgverzekeraar / pakket voor 2019...


Wanneer u aanvullend verzekerd bent, kunt u uw osteopathiebehandeling declareren bij uw zorgverzekering. Maar weegt de extra premie die u betaalt voor de aanvullende verzekering op tegen de vergoeding die u van uw verzekaar krijgt?

Interview ED: 'UIthoeken lichaam en geest verkennen'

Interview Eindhovens Dagblad: 'Uithoeken lichaam en geest verkennen'

Leuk artikel in het Eindhovens Dagblad over mijn grote hobby (en uitlaatklep: trail running.

Onderzoek - Osteopathie levert forse kostenbesparing volgens Duitse zorgverzekeraar

Onderzoek - Osteopathie verlicht klachten en verlaagt kosten

Osteopathiebehandelingen verlichten de klachten en verlagen de kosten op het gebied van geneesmiddelen, materialen en ziekenhuisuitgaven per patiënt met ongeveer de helft, zo blijkt uit een onderzoek door de Duitse ziektekostenverzekeraar BKK Advita.

Artikel in de rubriek Inzake van het Eindhovens Dagblad over de opening van Creemers Osteopathie praktijk in Eindhoven.

Behandeling

Osteopathie

Een osteopaat gaat altijd op zoek naar de oorsprong van het probleem om de klacht te kunnen verhelpen. Waar andere geneeswijzen alleen de klacht behandelen (of onderdrukken met medicatie), probeert een osteopaat de oorzaak weg te nemen waardoor de pijn (blijvend) wordt verholpen.

Behandeling Creemers OSteopathie

Behandeling

Een osteopaat start altijd met een uitgebreid vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Zo worden alle blokkades en bewegingsbeperkingen die met de klacht verband kunnen houden in kaart gebracht. Met manuele technieken worden deze vervolgens opgeheven, zodat de (pijn)klacht wordt verholpen.

Baby's en kinderen

Osteopathie is voor baby's en kinderen een bijzonder effectieve en veilige geneeswijze. Met klachten als onrust (huilbaby’s), reflux, motorische achterstand, groeistoornissen, veelvuldig voorkomende oorontsteking, long- of darmklachten, eczeem en allergieën, kunt u bij een osteopaat terecht.

Verwijzing en kosten

Voor osteopathie heeft u geen verwijzing van uw (huis)arts nodig. David Creemers is lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en staat geregistreerd in het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Hij is hierdoor een erkend osteopaat en daarom vergoeden bijna alle verzekeraars (een deel van) de behandeling.

This is the main content area

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque at odio lobortis, ultricies ipsum sed, laoreet erat. Vivamus sagittis justo eget pulvinar tristique. Cras consectetur a neque eu facilisis. Suspendisse mattis ornare porta. Etiam eget imperdiet metus. Donec auctor elit vel tristique ultricies. Mauris sed iaculis quam, eu tristique nulla.

Nulla vestibulum orci venenatis, porttitor purus at, consequat metus. Curabitur ipsum purus, venenatis a imperdiet eu, elementum id nisi. Sed aliquam, magna a dictum accumsan, neque libero blandit nunc, eu vestibulum ipsum lorem eget felis. Cras sagittis et lacus at convallis. Etiam congue accumsan posuere.

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.