Creemers Osteopathie

Osteopathiepraktijk van David Creemers, osteopaat D.O.-MRO, gevestigd in Eindhoven en Mierlo.

Baby's en kinderen

Osteopathie kan ook voor baby’s en kinderen een bijzonder effectieve geneeswijze zijn.

Een aantal problemen bij kinderen ontstaat tijdens de geboorte. Een nauw geboortekanaal, een stug bekken van de moeder of hulpmiddelen bij de bevalling kunnen de beweeglijkheid van het schedeltje, nek en rug nadelig beïnvloeden. Dit kan aanleiding geven tot groeistoornissen, motorische achterstand, onrust (huilbaby’s), reflux en andere klachten als veelvuldig voorkomende oorontsteking, long- of darmklachten. Osteopathie is een veilige manier om de oorzaken van deze klachten te verhelpen.

Bij baby's en kinderen gebruikt een osteopaat vanzelfsprekend zachte technieken. Ze reageren daarom over het algemeen heel goed op de osteopatische behandeling, het werkt ontspannend.

Bij kinderen t/m 16 jaar dient tijdens de behandeling altijd een ouder/verzorger aanwezig te zijn.

Behandeling

Osteopathie

Een osteopaat gaat altijd op zoek naar de oorsprong van het probleem om de klacht te kunnen verhelpen. Waar andere geneeswijzen alleen de klacht behandelen (of onderdrukken met medicatie), probeert een osteopaat de oorzaak weg te nemen waardoor de pijn (blijvend) wordt verholpen.

Behandeling

Een osteopaat start altijd met een uitgebreid vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Zo worden alle blokkades en bewegingsbeperkingen die met de klacht verband kunnen houden in kaart gebracht. Met manuele technieken worden deze vervolgens opgeheven, zodat de (pijn)klacht wordt verholpen.

Verwijzing en kosten

Voor osteopathie heeft u geen verwijzing van uw (huis)arts nodig. David Creemers is lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en staat geregistreerd in het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Hij is hierdoor een erkend osteopaat en daarom vergoeden bijna alle verzekeraars (een deel van) de behandeling.