Creemers Osteopathie

Osteopathiepraktijk van David Creemers, osteopaat D.O.-MRO, gevestigd in Eindhoven en Mierlo.

Osteopathie

Een osteopaat onderscheidt in het lichaam drie bewegingssystemen:

  • het bewegingsapparaat; botten, spieren en gewrichten
  • inwendige organen met hun ophangsystemen, bloedvaten en lymfestelsel
  • schedel, wervelkanaal-complex met zenuwvoorziening en vloeistofcirculatie.

Tussen deze drie systemen is een voortdurende wisselwerking. Als in één van de systemen een bewegingsbeperking ontstaat, heeft dit dus direct consequenties voor de andere systemen. Hierdoor kan het zijn dat klachten ergens anders ontstaan dan waar de primaire oorzaak zich bevindt. Een osteopaat gaat altijd op zoek naar de oorsprong van het probleem om de klacht te kunnen verhelpen.

Waar andere geneeswijzen alleen de klacht behandelen (of onderdrukken met medicatie), probeert een osteopaat de oorzaak weg te nemen waardoor de pijn (blijvend) wordt verholpen.


Bekijk hieronder een korte film van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) over osteopathie:

Behandeling

Behandeling

Een osteopaat start altijd met een uitgebreid vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Zo worden alle blokkades en bewegingsbeperkingen die met de klacht verband kunnen houden in kaart gebracht. Met manuele technieken worden deze vervolgens opgeheven, zodat de (pijn)klacht wordt verholpen.

Baby's en kinderen

Osteopathie is voor baby's en kinderen een bijzonder effectieve en veilige geneeswijze. Met klachten als onrust (huilbaby’s), reflux, motorische achterstand, groeistoornissen, veelvuldig voorkomende oorontsteking, long- of darmklachten, eczeem en allergieën, kunt u bij een osteopaat terecht.

Verwijzing en kosten

Voor osteopathie heeft u geen verwijzing van uw (huis)arts nodig. David Creemers is lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en staat geregistreerd in het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Hij is hierdoor een erkend osteopaat en daarom vergoeden bijna alle verzekeraars (een deel van) de behandeling.