Osteopathiepraktijk van David Creemers, osteopaat D.O.-MRO, gevestigd in Eindhoven en Mierlo.

Praktijken Creemers Osteopathie blijven open

Het kabinet heeft zaterdag 18 december tijdens een extra persconferentie aangekondigd dat Nederland vanaf zondag 19 december tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari 2022 in lockdown gaat om de verspreiding van de Omikronvariant van het coronavirus te vertragen. Dat betekent dat alle scholen, horeca, niet-essentiële winkels, doorstoomlocaties en niet-medische contactberoepen moeten sluiten. Van de verplichte sluiting zijn uitgezonderd contactberoepen ten behoeve van zorg volgens de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (WKKGZ), waar osteopathie onder valt. De praktijken van Creemers Osteopathie mogen dit keer dus gewoon OPEN blijven.

Osteopathie werd bij de vorige lockdowns nog als niet-medisch contactberoep aangemerkt op basis van de wet BIG, waardoor de praktijken moesten sluiten. Sinds kort wordt door de overheid een nieuwe norm voor contactberoepen ten behoeve van zorg gehanteerd. Voor zorg van een zorgaanbieder als bedoeld in artikel 1, eerste lid, van de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (WKKGZ) wordt nu een uitzondering gemaakt op de lockdown. Osteopathie valt onder deze wet en mag dus geopend blijven.

Goed nieuws, voor mijn patiënten en voor mij. Toch is de zorg om verspreiding van Omikron groot en is het belangrijker dan ooit de basisregels en mijn praktijkregels heel zorgvuldig na te leven. Daarom de belangrijkste nog eens op een rijtje:

 • Het dragen van een mondkapje is verplicht, zowel in de wachtkamer als in de behandelruimte.
 • Kom zo veel mogelijk alleen, tenzij dat echt niet anders kan. Voor patiënten onder de 18 jaar is begeleiding van een ouder/verzorger verplicht.
 • Kom stipt op tijd (om drukte in de wachtruimte te voorkomen).
 • Houd 1,5 meter sociale afstand met anderen.
 • We begroeten elkaar zonder de handen te schudden.
 • Bij binnenkomst in de behandelruimte was je eerst je handen met water en zeep of desinfecteer je ze met handalcohol.
 • Neem je een eigen badlaken (schone, grote handdoek) mee voor op de behandelbank.

We stellen de afspraak uit wanneer je:

 • Symptomen hebt die passen bij corona* (ook als ze mild zijn en ook als je gevaccineerd bent)!
 • Gezinsleden (alle huishoudcontacten) hebt met symptomen passend bij corona.
 • Bevestigde corona hebt en korter dan 14 dagen symptoomvrij bent.
 • In de afgelopen 10 dagen in nauw contact bent geweest met een persoon met corona (bv. melding via bron- en contactonderzoek of via de app CoronaMelder).
 • In de risicogroep valt en/of je niet comfortabel voelt om op dit moment een osteopathiebehandeling te ondergaan.

* Bekijk de symptomen op de website van de Rijksoverheid.
En twijfel je over de (quarantaine)regels, doe dan de Quarantaine Check van de Rijksoverheid.

Vanzelfsprekend worden (ook last-minute) annuleringen nu niet in rekening gebracht.

Laten we hopen dat we met deze lockdown een overbelasting van de zorg kunnen voorkomen, terwijl we ook goed voor onze eigen gezondheid zorgen.
Pas goed op jezelf en let op elkaar.

David
06-24897183Osteopathie

Een osteopaat gaat altijd op zoek naar de oorsprong van het probleem om de klacht te kunnen verhelpen. Waar andere geneeswijzen alleen de klacht behandelen (of onderdrukken met medicatie), probeert een osteopaat de oorzaak weg te nemen waardoor de pijn (blijvend) wordt verholpen.


Behandeling

Een osteopaat start altijd met een uitgebreid vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Zo worden alle blokkades en bewegingsbeperkingen die met de klacht verband kunnen houden in kaart gebracht. Met manuele technieken worden deze vervolgens opgeheven, zodat de (pijn)klacht wordt verholpen.


Baby's en kinderen

Osteopathie is voor baby's en kinderen een bijzonder effectieve en veilige geneeswijze. Met klachten als onrust (huilbaby’s), reflux, motorische achterstand, groeistoornissen, veelvuldig voorkomende oorontsteking, long- of darmklachten, eczeem en allergieën, kunt u bij een osteopaat terecht.

Verwijzing en kosten

Voor osteopathie heeft u geen verwijzing van uw (huis)arts nodig. David Creemers is lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en staat geregistreerd in het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Hij is hierdoor een erkend osteopaat en daarom vergoeden bijna alle verzekeraars (een deel van) de behandeling.