Osteopathiepraktijk van David Creemers, osteopaat D.O.-MRO, gevestigd in Eindhoven en Mierlo.

14 december

Praktijken Creemers Osteopathie gesloten vanwege lockdown

Helaas hebben we vanavond in de toespraak premier Rutte allemaal kunnen horen dat Nederland in lockdown gaat. Een zeer zware maatregel in de strijd tegen het coronavirus, die ons allemaal keihard raakt.

Helaas valt Osteopathie volgens de Rijksoverheid onder de contactberoepen en staat het niet in de lijst van zorgverleners waarvoor een uitzondering geldt. Ondanks dat we sinds 11 mei volgens de richtlijnen van het RIVM met Persoonlijke Beschermingsmiddelen (zoals onderzoekshandschoenen en mondneusmasker) werken. En ondanks dat ik elke dag ervaar dat ik voor mijn patiënten absoluut noodzakelijke zorg verleen. Maar net als iedereen, zal ook ik me aan de regels moeten houden en dat betekent dat de praktijken in Eindhoven en Mierlo per direct en tot nader order gesloten zijn.

Waarschijnlijk tenminste tot 19 januari 2021. En dat is een enorme domper. Zeker omdat de uitgestelde zorg – vanwege de sluiting in maart/april/mei – net was ingehaald en gezien het aantal afspraken en verzoeken de vraag naar osteopathiebehandelingen juist nu enorm groot is.

Vanzelfsprekend krijgen alle patiënten die tot 19 januari een afspraak hebben ook persoonlijk bericht. Vanwege praktische haalbaarheid zal dit via mail gaan. De mensen die dinsdag en woensdag een afspraak hebben, zal ik vanavond nog proberen telefonisch te bereiken.

Hoe frustrerend ook, het is niet anders. Hopelijk zal het aantal besmettingen nu dalen naar een acceptabel niveau en kunnen we in 2021 inhalen wat we nu moeten missen.

Blijf gezond en hopelijk tot snel.

David
06-24 89 71 83Osteopathie

Een osteopaat gaat altijd op zoek naar de oorsprong van het probleem om de klacht te kunnen verhelpen. Waar andere geneeswijzen alleen de klacht behandelen (of onderdrukken met medicatie), probeert een osteopaat de oorzaak weg te nemen waardoor de pijn (blijvend) wordt verholpen.


Behandeling

Een osteopaat start altijd met een uitgebreid vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Zo worden alle blokkades en bewegingsbeperkingen die met de klacht verband kunnen houden in kaart gebracht. Met manuele technieken worden deze vervolgens opgeheven, zodat de (pijn)klacht wordt verholpen.


Baby's en kinderen

Osteopathie is voor baby's en kinderen een bijzonder effectieve en veilige geneeswijze. Met klachten als onrust (huilbaby’s), reflux, motorische achterstand, groeistoornissen, veelvuldig voorkomende oorontsteking, long- of darmklachten, eczeem en allergieën, kunt u bij een osteopaat terecht.

Verwijzing en kosten

Voor osteopathie heeft u geen verwijzing van uw (huis)arts nodig. David Creemers is lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en staat geregistreerd in het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Hij is hierdoor een erkend osteopaat en daarom vergoeden bijna alle verzekeraars (een deel van) de behandeling.