Osteopathiepraktijk van David Creemers, osteopaat D.O.-MRO, gevestigd in Eindhoven en Mierlo.

4 oktober (aangevuld op 1 december)

Update praktijkregels Creemers Osteopathie i.v.m. COVID-19

In verband met het toenemende aantal besmettingen en de aanvullende maatregelen van de overheid, zoals gepresenteerd tijdens de persconferentie op 29 september, gelden ook extra praktijkregels voor (een bezoek aan) Creemers Osteopathie. Hierbij een overzicht:

  • Als jij of je huisgenoten symptomen hebt/hebben die passen bij COVID-19, dan kan de behandeling nu niet doorgaan. Klachten die kunnen wijzen op corona zijn neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, plotseling verlies van reuk of smaak, verhoging, koorts en benauwdheid.
    • Laat je testen als je 1 of meerdere van deze klachten hebt. Als uit de test blijkt dat je op dit moment geen corona hebt, maken we een nieuwe afspraak.
    • Als uit de test van je huisgenoot (of iemand waar je nauw contact mee hebt gehad) blijkt dat hij/zij corona heeft, dan maken we een afspraak nadat je 10 dagen in thuisquarantaine bent geweest (mits je dus zelf ondertussen geen symptomen ontwikkelt).
  • Ook als je terugkomt uit een COVID-19-risicogebied (vaak landen met een oranje reisadvies) kan de behandeling nu niet doorgaan. We maken een afspraak na de 10 dagen thuisquarantaine.
  • Vanzelfsprekend worden last-minute annuleringen in verband met COVID-19 klachten nu niet in rekening gebracht.
  • Kom alleen, tenzij dat echt niet anders kan. Voor patiënten onder de 18 jaar is begeleiding van een ouder/verzorger verplicht.
  • Kom stipt op tijd (om drukte in de wachtruimte te voorkomen). Ben je meer dan 5 minuten te vroeg, wacht dan liever even in je auto of buiten de praktijk tot vlak voor de afspraak.
  • Aanvulling: Vanaf 1 december is het dragen van een (niet-medisch) mondkapje verplicht in alle openbare en overdekte ruimten, en bij contactberoepen. Zowel voor de dienstverlener als de klant (vanaf 13 jaar). Houd in de wachtruimte bovendien 1,5 meter sociale afstand met anderen. Tijdens de behandeling kunnen we natuurlijk geen 1,5 meter afstand houden, dus ook in de behandelruimte is een mondkapje verplicht. Een uitzondering voor de mondkapjesplicht geldt voor mensen met een (zichtbare of onzichtbare) beperking of ziekte. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Rijksoverheid .
  • Als je wordt binnengeroepen begroeten we elkaar zonder handen te schudden.
  • Direct bij binnenkomst in de behandelruimte vraag ik je eerst je handen te wassen met water en zeep of je handen te desinfecteren met alcohol/handgel.
  • Het staat vrij om in de behandelruimte je mondkapje op te houden of af te doen. Tijdens de behandeling kunnen we natuurlijk geen 1,5 meter afstand houden en wordt het dus wel geadviseerd.
  • Ik gebruik altijd Persoonlijke Beschermingsmiddelen, zoals onderzoekshandschoenen en een mondneusmasker. Daarnaast was/desinfecteer ik bij elke behandeling mijn handen (met water en zeep of alcohol/handgel) en is er extra aandacht voor desinfectie van contactoppervlakken zoals de behandelbank, stoelen en deurklinken.
  • Neem bij voorkeur een eigen badlaken (schone, grote handdoek) mee voor op de behandelbank.

Mensen met contactberoepen mogen (weer) aan het werk. Maar het gaat niet goed met de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Als we niet oppassen zijn we dadelijk weer terug bij af. Het is alleen bij strikte naleving van bovenstaande regels mogelijk om goede en veilige zorg te (blijven) bieden. En het is ontzettend fijn in de praktijk te merken dat zoveel mensen hier zorgvuldig en verantwoordelijk mee omgaan! Laten we dat volhouden, zolang het nodig is. Voor je eigen veiligheid, die van andere patiënten en die van mij. Bedankt.

David
06-24897183


Bronnen: Nederlandse aanpak en maatregelen tegen het coronavirus ( www.rivm.nl ) en www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19




Osteopathie

Een osteopaat gaat altijd op zoek naar de oorsprong van het probleem om de klacht te kunnen verhelpen. Waar andere geneeswijzen alleen de klacht behandelen (of onderdrukken met medicatie), probeert een osteopaat de oorzaak weg te nemen waardoor de pijn (blijvend) wordt verholpen.


Behandeling

Een osteopaat start altijd met een uitgebreid vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Zo worden alle blokkades en bewegingsbeperkingen die met de klacht verband kunnen houden in kaart gebracht. Met manuele technieken worden deze vervolgens opgeheven, zodat de (pijn)klacht wordt verholpen.

Baby's en kinderen

Osteopathie is voor baby's en kinderen een bijzonder effectieve en veilige geneeswijze. Met klachten als onrust (huilbaby’s), reflux, motorische achterstand, groeistoornissen, veelvuldig voorkomende oorontsteking, long- of darmklachten, eczeem en allergieën, kunt u bij een osteopaat terecht.

Verwijzing en kosten

Voor osteopathie heeft u geen verwijzing van uw (huis)arts nodig. David Creemers is lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en staat geregistreerd in het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Hij is hierdoor een erkend osteopaat en daarom vergoeden bijna alle verzekeraars (een deel van) de behandeling.