Osteopathiepraktijk van David Creemers, osteopaat D.O.-MRO, gevestigd in Eindhoven en Mierlo.

Zorgverzekeraar / pakket 2019 kiezen

Osteopathie voor kinderen en volwassenen wordt door bijna alle zorgverzekeraars vergoed onder de noemer complementaire/alternatieve geneeswijzen of beweegzorg vanuit de zorgverzekering met een aanvullende dekking. Hiervoor is het verplichte eigen risico niet van toepassing.

Creemers Osteopathie voldoet natuurlijk aan de voorwaarden die de zorgverzekeraar stelt:

  • Aangesloten bij een door de zorgverzekeraar erkend register voor osteopathie, namelijk het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO), vanwege de kwaliteitseisen die het register stelt,
  • Opgenomen in de zorgzoeker/zorgvinder/zorggids van de desbetreffende verzekeraar (aanvullende voorwaarde van verzekeraars als VGZ, Univé, National Academic, Promovendum, Besured, ZEKUR en IZZ).

Het afgesloten aanvullende pakket bij de zorgverzekering bepaalt de mate van vergoeding, het vergoedingspercentage en het eventuele daglimiet/limiet per behandeling (in euro’s) dat kan gelden.

Als je verwacht volgend jaar (wederom) osteopathie nodig te hebben, kan dit overzicht misschien helpen bij het vergelijken en kiezen van je zorgverzekeraar / pakket voor 2019...Osteopathie

Een osteopaat gaat altijd op zoek naar de oorsprong van het probleem om de klacht te kunnen verhelpen. Waar andere geneeswijzen alleen de klacht behandelen (of onderdrukken met medicatie), probeert een osteopaat de oorzaak weg te nemen waardoor de pijn (blijvend) wordt verholpen.

Behandeling

Een osteopaat start altijd met een uitgebreid vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Zo worden alle blokkades en bewegingsbeperkingen die met de klacht verband kunnen houden in kaart gebracht. Met manuele technieken worden deze vervolgens opgeheven, zodat de (pijn)klacht wordt verholpen.

Baby's en kinderen

Osteopathie is voor baby's en kinderen een bijzonder effectieve en veilige geneeswijze. Met klachten als onrust (huilbaby’s), reflux, motorische achterstand, groeistoornissen, veelvuldig voorkomende oorontsteking, long- of darmklachten, eczeem en allergieën, kunt u bij een osteopaat terecht.

Verwijzing en kosten

Voor osteopathie heeft u geen verwijzing van uw (huis)arts nodig. David Creemers is lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en staat geregistreerd in het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Hij is hierdoor een erkend osteopaat en daarom vergoeden bijna alle verzekeraars (een deel van) de behandeling.