Osteopathiepraktijk van David Creemers, osteopaat D.O.-MRO, gevestigd in Eindhoven en Mierlo.

23 maart 2020

Praktijken Creemers Osteopathie Eindhoven en Mierlo gesloten

Extra informatie (2) in verband met het coronavirus (COVID-19).

Eerder vanavond kondigde het kabinet strengere maatregelen aan.
Volgens de aangescherpte richtlijnen van het RIVM zijn bij medische zorg buiten het ziekenhuis waar beroepsmatig geen 1,5 m afstand kan worden gehouden, Persoonlijke Beschermingsmaatregelen (zoals een chirurgisch mondneusmasker en wegwerphandschoenen) noodzakelijk. Op dit moment kunnen deze beschermingsmiddelen niet worden geleverd en heeft de distributie naar huisartsen en ziekenhuizen vanzelfsprekend voorrang.

Het NVO-advies (beroepsvereniging) luidt dat osteopathie tot nader order alleen is nog toegestaan voor patienten waarbij het uitstellen van de behandeling zou kunnen leiden tot irreversibele achteruitgang van het functioneren. De (huis)arts zal moeten bepalen of hiervan sprake is.

Helaas zal ik mijn praktijken dus tot nader order moeten sluiten.

Vanzelfsprekend zal ik iedereen die tot 6 april een afspraak had ingepland ook persoonlijk informeren.

  • Heb je vragen of wil je tips om de periode tot de volgende behandeling zo goed mogelijk te overbruggen?
  • Ben je van mening dat het uistellen van de behandeling zou kunnen leiden tot kritieke terugval?
  • Heb je een vitaal beroep en is behandeling noodzakelijk om jouw onmisbare werk te kunnen blijven doen?

Neem dan alsjeblieft contact met me op. Ik denk graag mee over een mogelijke oplossing!

Bedankt voor jullie begrip en hopelijk tot snel.

David
06-24897183


Bekijk vragen & antwoorden over het coronavirus (website van het RIVM)
Osteopathie

Een osteopaat gaat altijd op zoek naar de oorsprong van het probleem om de klacht te kunnen verhelpen. Waar andere geneeswijzen alleen de klacht behandelen (of onderdrukken met medicatie), probeert een osteopaat de oorzaak weg te nemen waardoor de pijn (blijvend) wordt verholpen.

Behandeling

Een osteopaat start altijd met een uitgebreid vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Zo worden alle blokkades en bewegingsbeperkingen die met de klacht verband kunnen houden in kaart gebracht. Met manuele technieken worden deze vervolgens opgeheven, zodat de (pijn)klacht wordt verholpen.

Baby's en kinderen

Osteopathie is voor baby's en kinderen een bijzonder effectieve en veilige geneeswijze. Met klachten als onrust (huilbaby’s), reflux, motorische achterstand, groeistoornissen, veelvuldig voorkomende oorontsteking, long- of darmklachten, eczeem en allergieën, kunt u bij een osteopaat terecht.

Verwijzing en kosten

Voor osteopathie heeft u geen verwijzing van uw (huis)arts nodig. David Creemers is lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en staat geregistreerd in het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Hij is hierdoor een erkend osteopaat en daarom vergoeden bijna alle verzekeraars (een deel van) de behandeling.