Osteopathiepraktijk van David Creemers, osteopaat D.O.-MRO, gevestigd in Eindhoven en Mierlo.

26 januari (aangevuld op 15 februari)

Praktijkregels Creemers Osteopathie (n.a.v. gewijzigde quarantaineregels)

Om onder de huidige omstandigheden goede en veilige zorg te kunnen bieden, heb ik praktijkregels opgesteld. Deze zijn steeds aangepast volgens de laatste algemene coronaregels van de overheid, de richtlijnen van het RIVM en de Leidraad infectiepreventie COVID-19 van de NVO. Ondanks dat de quarantaineregels versoepeld zijn, vraag ik iedereen hier verstandig en verantwoordelijk mee om te gaan. Niet alleen voor jezelf en voor mij, maar ook voor andere patienten die na jou de praktijk bezoeken en mogelijk een kwetsbare gezondheid hebben.


We stellen de afspraak sowieso uit wanneer je:

  • Positief bent getest (zelftest of GGD) op corona, ook als je (volledig) bent gevaccineerd.
  • In de afgelopen 10 dagen in nauw contact bent geweest met een persoon met bevestigde COVID-19 en je zelf ook (milde) klachten hebt.

Ben je in contact geweest met een besmet persoon, maar je hebt zelf géén klachten?
Dan kan de afspraak (in principe) doorgaan als je:

  • In de afgelopen 8 weken positief getest en inmiddels hersteld bent, of
  • Meer dan 1 week geleden een boostervaccinatie hebt gehad.

Toch vraag ik je hier terughoudend mee om te gaan.
Ook als je niet in contact bent geweest met een besmet persoon maar zelf wel klachten hebt die passen bij COVID-19, wil ik je vragen de afweging te maken of de afspraak uitgesteld kan worden en tenminste een zelftest te doen voordat je naar de praktijk komt.

Vanzelfsprekend worden (ook last-minute) annuleringen vanwege corona niet in rekening gebracht.


Wanneer je een afspraak hebt, dan:

  • Neem je een eigen badlaken (schone, grote handdoek) mee voor op de behandelbank.
  • Kom je stipt op tijd (om drukte in de wachtruimte te voorkomen) en zo veel mogelijk alleen, tenzij dat echt niet anders kan. Voor patiënten onder de 18 jaar is begeleiding van een ouder/verzorger verplicht.
  • Word je door mij binnen geroepen en begroeten we elkaar zonder de handen te schudden.
  • Vraag ik je direct bij binnenkomst eerst je handen te wassen met water en zeep of je handen te desinfecteren met handalcohol.

Update: Vanaf 25 februari is het niet meer verplicht een mondkapje te dragen, het mag natuurlijk wel. Zelf volg ik het advies van mijn beroepsvereniging en blijf voorlopig een medisch mondneusmasker dragen.

Dank voor je aandacht en medewerking.

David
06-24897183Osteopathie

Een osteopaat gaat altijd op zoek naar de oorsprong van het probleem om de klacht te kunnen verhelpen. Waar andere geneeswijzen alleen de klacht behandelen (of onderdrukken met medicatie), probeert een osteopaat de oorzaak weg te nemen waardoor de pijn (blijvend) wordt verholpen.


Behandeling

Een osteopaat start altijd met een uitgebreid vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Zo worden alle blokkades en bewegingsbeperkingen die met de klacht verband kunnen houden in kaart gebracht. Met manuele technieken worden deze vervolgens opgeheven, zodat de (pijn)klacht wordt verholpen.

Baby's en kinderen

Osteopathie is voor baby's en kinderen een bijzonder effectieve en veilige geneeswijze. Met klachten als onrust (huilbaby’s), reflux, motorische achterstand, groeistoornissen, veelvuldig voorkomende oorontsteking, long- of darmklachten, eczeem en allergieën, kunt u bij een osteopaat terecht.

Verwijzing en kosten

Voor osteopathie heeft u geen verwijzing van uw (huis)arts nodig. David Creemers is lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en staat geregistreerd in het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Hij is hierdoor een erkend osteopaat en daarom vergoeden bijna alle verzekeraars (een deel van) de behandeling.